17 av 20

Fick tillbaka psykologi provet som vi gjorde förra onsdagen, fick 17 av 20, det är absolut inte dåligt men trodde faktistk att jag skulle få något poäng till... men man ska ändå vara nöjd!

Nu har jag också gott på påsk lov, eller midtermbreak som det kallas här nere, skönt att vara ledig, även fast studentlivet inte sliter speciellt hårt på en 20 årig pojkes kropp, har som jag nämnt tidigare två uppgifter som ska vara inlämnade på måndagen efter lovet så jag ska nog kunna spendera dessa två och en halv vecka med att göra någonting vettigt! om inte annat kan man ju hoppas på någrolunda bra väder så kanske man kan bättre på brännan lite! som för den intresserade fick sig en riktigt bra skjuts i rätt riktining i helgen.

Men en onsdags kväll som denna är det from paris with love som gäller, tror faktiskt den kan vara både bra och rolig, ska väl inte nämna på ett sånt här ställe på vilket fantastiskt lagligt sätt jag fått tag i den men jag hoppas att ni alla förstår att jag inte ska se den på bio!

Har för övrigt också fått tag i justin beibers album idag, det är så mycket bra smörpop på den skivan så nästan jag tycker att det blir för mycket, men det är trallvänligt och albumet går mer än en gång om dagen på både mobilen och Itunes!

Men som sagt nu är det dags för from paris with love!

Peace!

Studentliv

käka gårdagens middag till frukost för att man är för slö för att göra frukost till sig själv? studentliv frågetecken?

Sista dagen i skolan idag innan lovet! otroligt skönt ska de bli även fast som jag skrev tidigare att det knappt känns som att skolan börjat...

men men nu är det dags att rulla till skolan vi hörs!

Peace!

772

vissa dagar bara tre siffror ihopskriva till att bilda ett nummer, idag en summa i svenska kr som kunde spenderats på så mycket bättre än det jag precis spenderat dom på, den fortkörningsböter jag drog på mig under de tre veckorna vi reste runt har jag precis betalat, och som sagt, 772 kr kan spenderas på så mycket roligare saker, man kanske skulle lära sig något av de eller vad säger vi? Förhoppningsvis kommer jag ihåg det när jag kommer hem eftersom blikörandet på den här ön inte är så frekvent för min del!

Har för övrigt denna kväll tittat på Sherlock holmes, riktigt bra måste jag säga, har sätt den tidigare, då på bio, men idag på datorn på mitt rum, och som sagt riktigt bra tycker jag att den är. Rekomenderar den starkt till dig som kanske har en kväll i veckan oplanerad!

men nu är kl 00:20 NZ tid så att det är dags att jag tackar för mig!

Peace!

Tisdag morgon!

Eller förmiddag kanske man ska säga, jag har alla fall precis klivit hur sängen, en hel natts sömn var välbehövligt efter helgen! rullar precis nu upp rullgardinen för det enda fönstret i mitt rum och konstaterar att det inte är ett moln på himlen, alltid kul med bra väder, kanske inte lika kul när jag sedan konstaterar att jag ska vara i skolan idag mellan kl 14:00 och 18:00. Har iofs bara idag och imorgon kvar i skolan sedan är det lov i lite drygt två veckor, inte helt fel, även fast det känns som skolan knappt börjat än med tanke på att vi bara har haft ett prov hitills, inga inlämningsuppgifter eller liknande. Lovet kommer däremot tillbringas i biblioteket, eftersom jag måndagen efter lovet har två uppsatser som ska vara inlämnade, 1500 ord i psykologi om vad kvinnor anser vara sexigt hos män, typ... och sen e det ju inte direkt en uppsatts men det är ett grupparbete som där gruppen ska hålla en muntlig presentation på ca 16 minuter och sedan vara redo att svara på frågor från dom andra i klassen och läraren. Detta ska handla om Dayton avtalet. Det finns säkert någon bildad människa som redan vet var det är men för dig som inte vet så är det det avtalet som skrevs på mellan NATO (USA), Bosnien, Kroatien och Serbien under Kriget som pågick Mellan dessa fyra parter under början och mitten på 1990 talet! Fantastiskt spännande!

I övrigt för att krångla till det lite för folket där hemma, som ni alla vet har ju ni ställt om kl, det har inte vi här borta gjort än! Så nu är det endast 11 timmars tidsskillnad, Kl är nu ett på natten hemma, alltså sent måndag kväll eller tidigt tisdag morgon. Här är den 12:00 tisdag dag. Och som gärdde på moset på detta så kommer vi om inte nästa helg så helgen efter det ställa om våra klockor så att det bara blir tio timmars tidssklillnad, jag återkommer om detta när våran tidsomställning sker!

Men nej nu e de frukost/lunch dags, skola om två timmar så!

Peace!

Optimus "the tank" Prime



Den där stackarn har jag kört runt hela helgen, mycket närmare än sådär kommer man inte till en lastbil=)

Peace!

Coromandel!

Nu är helgen över! Till och börja med så har jag spenderat mer bakom ratten på en "bil" med 15 sittplatser än i någon from av en "säng", som natten mellan fredag och lördag var en kökssoffa och natten mellan lördag och söndag en vanlig soffa. Ska inte gnälla, men har ju sovit bättre! I övrigt så har helgen varit jätte bra, fel fritt väder, trevligt sällskap god mat och många skratt, inte mycket mer man kan begära av en helg!

När vi kom ner på fredagen stod maten i princip på bordet, så det var bara att hugga in. Efter maten satte ölspelen igång och festen på gick fram till strax efter fyra på morgonen, frukosten morgonen efter börjades förberedas 0900 morgonen efter, och självklart var jag rise and shine under både görandet och ätandet av frukosten!

Lördagen bar sedan iväg till:



Och nej det är inte en bild tagen från någon hemsida eller liknande, Just denna bild har Hanne tagit! Stranden låg 45 minuters bil väg plus ca 40 minuter "hajk" från där vi bodde. jag skriver hajk för att det var inte så att man bara kunde gå obehindrat hela vägen fram till stranden utan man var lite upp och lite ner och lite klippigt och liknande! hela lördagen spenderades sedan på denna strand, inte ett moln på himlen och eftersom stranden låg inne i en bukt var temperaturen på vattnet "badbart", inte jätte varmt men man kunde ju ligga i och plaska lite!

Lördag kvällen började med en massiv BBQ och slutade med, va vad tror ni, mängder av olika öl spel och norsk allsång. Med norsk allsång menar jag att som 7 ( 8 kanske dom var) norska medborgare som var med på resan satte på en cd full med norska låtar och det gjorde att allsången var i full gång, en upplevelse måste jag säga!

Söndagen började i princip på samma sätt som lördagen, frukost sen lite ständande och undaplockande eftersom det senare under dagen skulle hemgång. Söndag dag spenderades på Hot water beach, vilket är en ganska speciell sandstrand, om man kommer dit när det är ebb, alltså långt vatten, så kan man gräva ett hål i sanden, låta ebben fylla den med vatten och vatten blir varmt, hur kommer det sig att vattnet blir varmt då? jo det är någon form av lava sten som finns under sanden som gör att vattnet blir i princip jacuzzi varmt! riktigt spännande måste jag säga! Efter det började hemfärden, en lite drygt två timmar lång bilfärd tillbaka till Auckland.

Så sammanfattningsvis en jätte bra helg, super nöjd över att jag valde att åka dit!

Lite bilder som avslut:



Peace!

Kort långt eller mitt i mellan!?!

Klippa sig mycket lite eller inte alls det är frågan!


1. 2. 3.

Åsikter uppskattas!

Peace!

Grattis!

Först och främst vill jag säga grattis både till min mamma och farmor som båda fyllde år igår, mamma fick jag tag i på telefon men farmor svarade inte så att farmor du får ta detta som ditt grattis från andra sidan jorden! Grattis!

I övrigt så blev det som sagt utgång igår, tidig hemgång, eller hyfsat tidig, var hemma typ 10 i 1. (sen att jag satt uppe framför datorn till kl halv tre är ju en annan femma). en ganska rolig kväll faktiskt eller vad säger vi mads?!?!

Idag är det fredag, Jag har ätligen fått internet på rummet! Nöten på den är det ända jag har att säga, sedan så drar det som sagt iväg till coromandel idag, måste packa, plugga lite kanske jag borde göra idag också eller!?! vi får se vad som blir av med de!

Men nu är det dusch och rak dags, börjar närma sig två veckor sedan jag raka mig, då är det fan dags asså:P

Peace!

Ett tillägg!

Men juste, för er som känner mig hyfsat vet ni att jag inte är världens turstigaste kille när det kommer till alkohol, och alltid när man kommer in i nya grupper, som det på sätt och vis är även den här terminen här så är det alltid någon ny som ska försöka både med det ena och det andra, denna kväll var det en tjej som hade salgit vad med sina kompisar om att hon skulle kunna få mig att ta en drink, var tyvär tvungen att göra henne besviken som med dom flesta andra, och det hela slutade med att hon försökte förklara storheten i att dricka alkohol för mig, jag kan säga till dig som någongång försöker övertyga en människa som inte dricker att börja göra det, trilla inte handlöst av stolen du sitter på mitt i en mening, det gör inte dricket så att man känner att man vill börja dricka!

Peace!

Det blev utgång!

Trots ett visst velade valde jag till slut att rulla ut, bemödade mig till och med att ta på mig en skjorta, det hör inte till vanligheterna på denna sidan jorden så mkt kan jag säga! Kvar var att man skulle ha något rött eller oranget på sig, så för att komma in på Margaritas så gick jag ut i mina röd tygskor? snyggt till grå rutiga byxor och svart skjorta? nej inte riktigt faktiskt, men men vad gör man inte för att få lukta på andras svett och dricka dyrt bubbelvatten:p. Men det var faktiskt en ganska trevlig kväll i hel het, dom hade även biljard bord som man kunde briljera vid, och det kan jag säga blev lättare och lättare under kvällen av förklarliga själv (lite för mkt alkohol på motspelarna). Men nu är det faktiskt sovdags, det är ju en dag imorgon också som man måste ta vara på, och eftersom jag ska åka till coromandel så gäller det att hålla sig pigg i helgen!

Peace!

ut eller hemma kväll!?!

Vakande precis efter en lite drygt 2 och en halv timmes "powernap", om de nu kan räknas som det om man sover så länge?!

Är också just nu sjukt otaggad på att gå ut, tror även att jag håller på att bli sjuk så med tanke på resan i helgen kanske man skulle stanna hemma... värdsliga problem de här! så nu sitter jag i mina mjukis byxor och en säckig tjocktröja och försöker komma fram till om jag ska vara så ambitös så att jag drar på mig en skjorta och rullar ner på stan, som sagt mycket oklart, återkommer med besked!

Peace!

06:50 Torsdag morgon!

Ja kl är nu kvart över nio, Jag har varit vaken i lite drygt två och en halv timme, för just 06:50 klev jag in på gymmet imorse, hade blivit med lurad att gå på spinning pass som började kl 07:00! Imponerad av mig själv, ja ganska faktikst, Var det jobbigt! Ja ganska faktiskt, och för ni som känner mig så pass väl vet att jag är riktigt dålig på att cyckla, hur man nu kan vara det, jag tror helt enkelt inte att min kropp är byggd för de!

Vad händer i övrigt denna torsdag då? jo nu eller, ja kl 10 ska jag träffa min grupp i Introduction to conflict resolution, för att börja fila på vårt grupparbete, som ska handla, som det ser ut nu i alla fall, något form av fredsfördrag i forna Jugoslavien, än så länge väldigt brett ämne men tanken är när vi är klara för dagen att vi ska ha ett mer specifikt mål med vårt arbete och överlag mer ska veta vad vi ska göra!

Och sist men inte minst denna torsdag så fyller Margaritas 25 år, Några av er kanske funderar över vad är Margaritas, jo det är en nattklubb här i staden som satsar hårt på att få dit alla studenter på onsdagar, och det måste jag säga att dom lyckas väldigt bra med för att det är alltid fullsatt där så! men som sagt idag fyller dom 25 och självklart kommer jag vara där, mellan 2000 - 2200 så är det gratis BBQ och öl för 2 dollar st, alltså ca 10 kr! var av, en av dessa två dollar som ölen kostar går till AUT football, där jag tydligen fortfarande är ordförande, hur fan nu det kunde hända, jag trodde avtalet jag skrev på förra terminen bara gällde för ett halvår men det var ju tydligen helt fel! Så jag måste infinna mig där tillsammans med våran såkallade president som representanter för AUT football!

Så ja ikväll blir det utgång och imorogn bär det av till corromandel!

Peace!

Psykologi prov!

Igår briljerade jag mig igenom ett 20 frågors psykologi prov, ska säga att det var ett prov med fyra olika svars alternativ till varje fråga så man var bara tvungen att ringa in det svaret som var rätt, som jag förhoppningsvis gjorde på alla 20 frågor. I övrigt så skrev vi provet i en stor föreläsningssal, föreläsningssalen tar 250 personer, antalet människor som skrev prover, ca 235, det betyder att det är ca 15 stolar lediga i hela salen, titta på vad grannen skriver? om man inte kände att man kunde alla svar som jag gjorde så hade man utan problem både tittat på grannens pappar och pratat med grannen utan att dom 3 kontrollanterna som var där hade märkt någonting, men som sagt eftersom jag kände att jag hade ganska bra koll på frågorna så höll jag ögonen på mitt eget papper!

Sen efter själva provet hade vi 45 minuters föreläsning, sedan fungerar systemet här så att du har föreläsning i med hela gruppen i detta fall typ 235 man, sedan är man indelade i mindre grupper där man har typ "vanliga lektioner" två timmar i veckan där man går igenom vad som sas på föreläsningen om man har några frågor och även om det är några grupparbeten eller liknande i kursen så fixas allt sånt under dessa "vanliga lektioner" jag har mina dom lektionerna direkt efter föreläsningen på onsdagar mellan 1600 - 1800, och denna onsdag var vi i en datorsal, och gjorde massa minnes test och liknande på datorerna. Ett av testen bestod av att du fick se 10 slumpvis valde bkostäver i rad, varje bokstav visades i en sekund innan nästa kom upp, sedan skulle du med hjälp av tangentbordet skriva bokstäverna i samma ordning som dom visades för dig. Jag har bara en sak att säga om det, jag var helt värdelös på de, herregud, hade som mest fem rätt av tio, riktigt talanglös måste jag säga.

I övrigt var det en ganska lugn Onsdag, jag tvättade lite, blev bjuden på middag av en av mina rumskamrater från förra terminen, faktiskt en riktigt bra onsdag måste jag säga!

Peace!

Bra middag!

Är alldeles för slö för att laga mig någon mat idag så en kiwi en banan och ett äpple, riktigt stabil middag, speciellt efter ytterligare ett stört jobbigt ABT pass på gymmet, men måste se de positivt, det är bra träning!

Har som jag nämnt tidigare psykologi prov imorgon, ser faktiskt fram emot det lite, känner mig väl förberädd och sedan är det ju alltid kul att testa sina kunskaper, sen så är ju provet "bara" 5% av slut betyget så katastrofen vore ju inte fullständig om jag misslyckades! Men det hade vi inte tänkt å göra, går ju för 3 A+ den här treminen eller vad säger vi:P?

Måste också ännu en gång poängtera att jag inte alls är nöjd med att jag mött min överman på bordtennis, den franske Gael är helt enkelt lite för bra, lyckas vinna någon match då och då men i längden är han lite för vass, och efter att ha varit obesegrad förra terminen så svider de.

sen pratade jag med min ena rumskamrat idag, och vad klämmer hon ur sig, att hon i det ämnet hon läser, som är kreativ teknologi, har dom inga tentor inga inlämnigsuppgifter eller liknande, deras betyg sätts helt och hållet på det dom gör på lektionerna, hur slappt är inte de... inte som en annas späckade schema:P

Peace!

Bubbelvatten

Svårigheterna att få tag i bubbelvatten i det här landet börjar gå mig på nerverna, att det inte en finns bubbelvatten att få tag i på skolans cafeteria irriterar mig ordentligt, det går ju inte att bara dricka vanligt vatten, jos (Eller juice, man får faktiskt skriva det som jos numera) går ju inte att dricka och man kan ju inte hälla i sig läsk, eller jo kan kan man ju men det är långt ifrån bra för min kropp och min kärl så därför är bubbelvatten den perfekta drycken. Men som sagt långt ifrån lätt att få tag i på denna kobbe!

bara en och en halv timme kvar i skolan för dagen, spännande!

Peace!

PL i viasat sport!?

Nu får ni ursäkta men jag är faktiskt på fel sida jorden men har jag fattat det rätt och viasat har köpt rättigheterna för PL framöver? Tacksam om någon kunde uppdatera mig!

Peace!

Tack till gästbloggaren!

Först och främst vill jag tacka gäst bloggaren för ett bra och ärligt inlägg, till min kära far som har kommenterat det inlägget så får du mer än gärna också gästblogga, skriv ihop något i ett mail till mig så kan jag lägga in det här på bloggen!

Annars så är det tisdag idag, rätt trött idag faktiskt, som jag sagt tidigare är jag fan lite för gammal för att vara uppe till fem en morgon, det gör så att man är sliten i flera dagar efter! Men vi håller humöret uppe, lektioner idag mellan 1400 och 1800 sen är det som sagt tisdag och vad händer då, jo det är ABT och strech pass på gymmet, och jag kommer vara där! hade tänkt att gå på gymmet imorse också men som sagt var lite för trött för det så att jag stannade kvar i sängen!

Det var inte mitt fel, om konsten att ta ansvar! har inte mkt annat att säga än läs den, riktigt grym är den, en tanke ställare för stora och små, unga som gammla, bittra som glada, alla där ute, som inte redan läst den kommer absolut uppskatta läsningen i boken, om ni inte gör det så är det precis sånna som dig boken riktar sig till, så som sagt Konsten att ta ansvar, inte så lätt som det kanske låter!

Men nu kanske det är dags att äta frukost, eller i alla fall försöka aktivera sig lite, har första provet för året imorgon så att man kanske skulle plugga eller vad säger vi? Kanske blir en monster freestyle också, leva på talang har vi ju gjort förut så varför inte igen;-).

Peace!

power nap!

Jag vet att den rätt kritsika gästbloggaren kommenterat att jag skriver lite korta inlägg ibland, men jag måste bara säga en sak, att det finns fan inte mycket i denna värld som slår en eftermiddags power nap! Man blir som en helt ny männsika resten av eftermiddagen och kvällen, helt fantastikst!

Peace!

Gästblogg: Underrättelserapport från Umeå

Jag sitter i Umeå och solen håller på att gå ned. Ingen ny snö idag och det kanske finns en möjlighet att få se lite asfalt igen? Kastade i och för sig ett öga på Djurgården-Helsingborg som spelades på lera, som egentligen är den fotbollsplan vi en gång kallade för Stockholm Stadion, och såg att det snöade då, så jag behöver inte söka stöd hos någon som kan tycka synd om de stockholmare (däribland mig själv) som lever i exil för tillfället.

Jag är alltså blogginnehavarens storebror och jag är här för att berätta sanningen. Linus kallar det här för blogg och det kan ifrågasättas, emellanåt liknar det twitter men han uppdaterar den med acceptabel frekvens. Jag är den lite äldre och lite längre varianten, men Linus ligger i framkant både vad gäller tyngd och hårdhet. Han håller, som ni märkt, på och tatuerar sig och sådana där saker. Därför skulle jag direkt bara vilja slå hål på myten om hur hård Linus egentligen är, för han framhäver gärna sig själv som bland det tuffaste som går i ett par skor. Med byxorna en bit ner på rumpan, palestinasjal, lite skäggväxt och rakat hår. Då vill jag bara berätta för alla att Linus inte vågar ringa och prata med okända människor, som låt säga, Vägverket. Han tog nämligen körkort tre dagar efter att han blev 18 (det var inte så länge sen, men han tror det) och ger gärna sig själv lite cred för det, men han vågade inte ringa själv. Det gjorde nämligen vår gemensamma pappa åt honom.

Sen har vi det här faktumet att han är lillebror och jag tror inte att han riktigt accepterat att han aldrig någonsin kommer att ta sig ur det. Han vill gärna vara med och peta och tycka och tänka. Blir lite missnöjd när han inte får som han vill och klandrar gärna de gånger det visar sig att han har rätt (jag hävdar att det är få gånger, han tycker säkert annorlunda). Men. När det kommer till att bestämma vill han gärna vara med, men rädslan för att det ska bli fel och folk blir missnöjda skrämmer honom. Ändå vill han så gärna. Jag ska ge er ett exempel. Sommaren 2007 är vi efter två veckors flängande runt i Europa i Frankfurt och Linus är trött på att bli runtsjasad av mig. Efter visst trätande går jag tillslut med på att låta honom bestämma en hel dag. Vart vi ska gå, vad vi ska göra, vad vi ska äta och när vi ska äta. Det går helt okej till en början men en bit in på eftermiddagen händer något.

”Säg vart vi ska gå då” säger jag.

Inget svar på ett par sekunder, sen klämmer han ur sig:

”Jag vet inte riktigt vart vi är, kan du ta kartan och bestämma lite grann?”

Bilderna talar förstås sitt tydliga språk.

 

Det är för övrigt samma dag som han bestämmer sig för att göra en ”wall-run”, ramlar, slår sig och börjar blöda. Som storebror gör man inte så utan man får istället vara där och ta hand om honom.

 

Han har ändå höjt sig ett antal nivåer, det måste ha med åldern att göra. Nu är Linus i Auckland på någon konstig ö som det tar en evighet att ta sig till och verkar njuta av studentlivet, så han är säkert nöjd. Jag hoppas bara att han kommer hem i ett stycke med nya erfarenheter. Då kanske han kan få bestämma något i framtiden.

 

//Jonatan Fornander


Måndag!

Veckans bästa dag, eller inte, riktigt sliten idag, som sagt var upp till typ kvart i fem igår för att titta på Liverpool blev helt utspelade av Manchester, Kul att titta på fotboll men inte roligt att se Liverpool förlora. Måste också säga att jag är alldeles för gammal för att bara sova 5 timmar på en natt! så är riktigt trött idag, och jag har skola till kl 7 idag och det gör ju mig inte direkt piggare! Det måste ju också tilläggas att förutom familj och vänner så är det lördagar med PL som jag saknar mest, för att man sitter ju inte uppe till fem varje söndag natt/måndag morgon!

Men nu e det lektion så måste koncentrera mig lite!

Peace!

Manchester United - Liverpool

Klockan är nu fem i halv tre på morgonen, jag är vaken, för det är ju som jag sagt tidigare det är ju man utd - liverpool på tv, och en sådan match missar man inte frivilligt... verkar dock som att det blir riktigt dåligt publik stöd här ifrån, just nu är jag ensam nere i lobbyn men förhoppningsvis kanske det rullar in någon till så jag slipper sitta helt själv...

men nu jävlar åker vi!

Liverpool is my religion anfield is my church, true belivers never walk alone!

Peace!

1%

1% är i vanliga fall inte mycket att höja ögonbrynet över, men när 1% av jordens befolkning drabas av schizophreni så höjer i alla fall jag på ögonbrynet, det är en hel del människor.

P.s Psykologi boken kanske inte är så tråkigt ändå!!

Peace!

20:40

Klockan är nu tjugo i nio, det är söndag kväll, en del kanske börjar fundera på att göra kväll, någon kanske redan gjort kväll, jag själv är långt ifrån klar, för den sport intresserade är det Manchester United - Liverpool idag, 14:30 svensk tid, då förstår ni att den går 02:30 här, och som ni säkert redan förstått så kommer jag att vara uppe! klistrad framför tv:n nere i lobbyn, mads den ganska fanatiska Manchester supporten är den enda jag vet just nu som kommer göra mig sällskap men vi hoppas fortfarande på fullsatt här!

Annars spenderade jag, Mads och George trevliga två och en halv timme på biljardhaket vi brukar hänga på, vi är förmidligen det där ställets bästa kunder! Men det är fan riktigt kul och jag måste säga det själv, även fast jag mig en riktigt lektion idag, så börjar jag bli helt okej på det så, och det är ju som med det mesta är man bra på någonting så blir det ju oftast roligare!

Visade idag också mina ganska goda guitar hero kunskaper, Fan va kul det spelet är att spela, speciellt när man soppar banan med allt motstånd! får se till att sno tillbaka mitt Ps3 när jag kommer tillbaka till den norra delen av jordklotet så man kan spela när man själv vill!

Sist men inte minst så laddar vi riktigt ordentligt för en ny vecka full med nya utmaningar och möjligheter att lära eller vad säger folket?

Peace!

Shinedown - Call me

Wrap me in a bolt of lightning,
Send me on my way still smiling.
Maybe that's the way I should go,
Straight into the mouth of the unknown.

I left the spare key on the table,
Never really thought I'd be able.
To say I'd merely visit on the weekends,
I lost my whole life and a dear friend.

I've said it so many times,
I would change my ways, no never mind.
God knows i tried...

Call me a sinner, call me a saint.
Tell me its over, I'll still love you the same.
Call me your favorite,
Call me the worst.
Tell me its over, I don't want you to hurt.
Its all that I can say,
So ill be on my way.

I finally put it all together, that nothing really lasts forever.
I had to make a choice that was not mine,
I had to say goodbye for the last time.
I kept my whole life in a suitcase,
Never really stayed in one place.
Maybe that's the way it should be,
You know I live my life like a Gypsy.

I've said it so many times,
I would change my ways, no never mind.
God knows i tried...

Call me a sinner, call me a saint,
Tell me its over, I'll still love you the same.
Call me your favorite,
Call me the worst.
Tell me its over i don't want you to hurt.
Its all that I can say,
So I'll be on my way...

I'll always keep you inside.
You healed my heart and my life,
And you know I tried...

Call me a sinner, call me a saint
Tell me its over, I'll still love you the same.
Call me your favorite,
Call me the worst.
Tell me its over i don't want you to hurt.
Its all that i can say,
So ill be on my way,
So ill be on my way,
So ill be on my way...


Riktigt grym faktiskt!

Söndag!

söndag morgon kl e halv tio, planer för dagen? dom är ännu ganska oklara, måste gå ner till countdown och handla mat, men det tar ju inte mer en någon timme, det finns ju några fler av dom att slå ihjäl idag, men efter vissa svårigheter att somna igår, kan bero på att jag sov typ två timmar mitt på dagen så manglade jag mig igenom all psykologi jag måste läsa så nu är jag på banan där me! Har första psykologi testet på onsdag så känns som jag är ute i ganska god tid med tanke på att jag redan läst allt och strukigt under det viktiga en gång, klapp på min egen axel! check!

I övrigt så kollade jag på två avsnitt av kings and queens igår med mads, vet inte om ni har koll på vad det är för serie, om inte, ta reda på det för att det är utan tvivel bland de roligaste jag någonsin sätt... kan bli en nedladdning på det när man får internet på rummet, som jag för övrigt inte fått en, börjar ju bli smått irriterad!

Ska också tilläggas att det är prick fritt väder idag så man kanske ska bemöda sig en sväng i solen idag också!

Till sist så har nu gästbloggaren fått fria tyglar att skriva vad han vill när han vill så jag hoppas att ni alla väntar med lika mycket spänning som jag!

Peace!

Till och börja med!

För den berörde, nej det var absolut inget fylle samtal, kl må ha varit ett på natten men spik nykter kan jag medela härsskapet att jag var!

I övrigt då, vad har vi åstadkommit idag, ja du långt ifrån så mycket som jag önskar att jag gjort, men ändå läst en hel del psykologi, varit ute en sväng i solen och sen så är ju faktiskt inte denna lördag slut en så vi ska nog kunna hitta på något spännande! det kom precis fram en tjej till mig med ett reklam blad från margaritas, som i vanliga fall är onsdagsstället här i stan, men varför inte gå dit en lördag också!

Har till min förtvivlan också mött min överman på bordtennis, som ni kanske såg på en av de bilderna jag laddat upp så finns det ett bordtennis bord nere i lobbyn. Jag var utan konkurens dominant där förre terminen men som sagt till min förtvivlan så har det nu kommit hit en fransk kille, Gael, riktigt grym måste jag erkänna att han är. Inte jätte kul att troska men alltid kul med en utmaning!

Till sist en tanke ställare, idag i psykologi boken var det ett kort avsnitt om djur försök, alltså att psykologer använder djur för att testa saker som vore etiskt oacceptabelt på människor, vad säger folket? är det rätt att testa saker på djur, for the better cause, som psykologerna själva säger!?

Peace!

after the foam party!

Det är nu dagen efter skumpartyt, känner mig riktigt stark faktikst, blev inte så sen igår, va hemma vid kvart i ett, natt mat på de sen sova, precis lagom, men vad säger vi om skumpartyt då, förutom att relativt vuxna männsikor inte beter sig så vuxet bara för att en maskin sprytar skum och at jag inte vill veta bakteri mängden som spreds runt där så måste jag ändå säga att det var roligt, mycket folk, många sköna människor och bra musik, inte mycket mer man kan kräva säger jag.

Idag är det lördag och som jag skrev tidigare så blir det monsterlök idag, kommer inte lyfta ett finger i onödan! det kommer bli mycke psykologi läsning kan bli lite konflikthaterings läsning också, bara för att det är intressant.

och sist men inte minst så börjar tatueringen läka riktigt bra, blir nästan snyggare och snyggare för varje gång jag tittar på den=)=)

Peace!

Rubrik!

först en kort notis, tycker det är skit svårt att komma på vad blogginläggen ska heta... hmm...

men igår var jag och tre andra killar och kolla på greenzone, för den som har missat vad det är så är det nya filmen med matt damon när han är i Irak och letar kärnvapen. riktigt bra måste jag säga att den var, lite bourne liknande och det är ju absolut inget fel på dom filmerna så=), sen e matt damon riktigt skön så! jag rekomenderar den starkt om någon tänk gå på bio i helgen!

Denna fredag då, jo jag Mads och Erik gick en sväng till New Market som är "shopping" districtet i stan, vi gick en sväng kollade lite, Jag investerande i ett bar solglasögon, kändes välbehövligt nu när det går mot vinter här men dom var snygga så=)

Ikväll så är det foam party på vesbar! en viss person från norra halvklotet klämde iofs ur sig att: Sånt gick jag ju på när jag var 14! men vafan, jag hade tänkt gå dit, rullar in i badshorts och någon säckig t-shirt så kör vi! All in!!! Sen imorgon blir det måste lök hela dagen, kanske några sidor i psykologi boken också men vi ska inte hoppas på för mycket!

Peace!

11:56

Torsdag förmiddag och jag sitter och äter frukost, planerna för dagen är fortfarande att studera men med tanke på att jag i princip sovit fram tills nu så kanske de e dags att sätta fart eller vad säger vi?

sitter också precis och tester en soyamjölk som jag inte druckigt tidigare, och mot alla odds skulle jag nästan säga att den här är god, självklart svin dyrt som allt annat för en laktos allergiker men det är får det vara värt, kan ju inte leva fyra månader utan något from av mjölk intag.

i övrigt vill jag också medela folket att väderprognosen idag säger inte ett moln på himlen och 24 plus grader? känns faktiskt helt fel att gnälla en dag som denna så vi håller humöret uppe!

Peace!

Try out!

Blev övertalad i sista minuten att åka dit, så jag satta mig i en bil och äkte ut till northshore, (det är AUT:s campus på andra sidan vattnet!) infortmationen var att AUT förra året gått till final i turneringen och att det var över 80 spelare som var där och provspelade! Tittade mig själv i spegel en sabbis och insåg att vafan, kan väl åka dit och kolla om det finns någon på den här kobben som kan spela fotboll, men tyvär blev jag ytterst besviken, jag och mads åkte dit tillsammans och dominerade tillställningen utan tvivel, kan att spela lite fotboll kanske, men inte för att slå mig själv för bröstet, men när man går på halvfart och dominerar så är det faktiskt inte speciellt kul att spela...

I övrigt så är det S:t Patricks day idag, någon form av irländsk baserad högtid så "alla" under dagen gått klädda i grönt och alla pubbar på stan har serverat öl sedan kl 10 imorse, för er som känner min någorlunda så vet ni att jag är långt ifrån ett fan till att klä ut mig eller att andra gör det, så för mig blir det absolut inget raj raj ikväll...

Imorgon blir det studerande för hela slanten, dels för att jag inte var på psykologi föreläsningen som var under tiden fotbolls uttagningen varade och dels för att det är på plugga, man är ju ändå här för att lära sig!

Peace!

Ånger del 2

Onsdag morgon, hyfsat nyvaken, svarar kroppen? Absolut inte, herremin skapare de gjorde fan ont att sätta sig upp i sängen imorse, gjorde ont att gå ner för trapporna, det gör ont att hosta att skratta... men alla dessa saker kan endast leda till en slutsats, att jag e riktigt dåligt tränad så de e väl bara bita i det lite små sura äpplet och träna ännu hårdare eller vad säger vi?

Men men, som en klok man sa en gång, det blir ju inte bättre av att gnälla så, vad har denna onsdag att erbjuda?, förutom klar blå himmel och hyfsat varmt så är det en eftermiddag fullmatad med psykologi! lektion idag mellan 14:00 och 18:00, jätte inspirerande, sen hade jag tänkt vara så duktigt och laga mat idag! hör inte till vanligheterna ska jag säga er, alldeles för bortskämd för att laga mat själv:P

Sen dagens, eller det är i alla fall planen att dagens största projekt är dushning och rakning, för om de e något som jag ogillar starkt så är det att raka sig, och när man går i skolan behöver man ju inte ens se representabel ut så då kan de ju gå över en vecka mellan gångerna=)

Sen så är det uttagning idag till det seriösa AUT laget, det som åker runt och spelar mot alla andra skolor, och vinnaren i den bland alla Nya Zealändska skolor får åka till Australien och möta massa skolor där, men kan jag gå på utagningen, nej, för att som sagt jag har psykologi idag under samma tid som uttagningen är och då är jag så seriös så att jag prioriterar skolan! sen att jag försökte övertala dom som har hand om uttagningarna att jag är så bra att jag inte en ska behöva gå på någon utagningen gick inte riktigt hem! men som sagt, prio 1 skolan!

Peace!

Ånger

Varför gick jag dit, till ABT passet, herre min skapare det måste vara det jobbigaste jag ha gjort på mycket mycket, länge, jag kommer förmodligen ha så mkt träningsverk i magen och rumpan imorgon så jag inte ens kommer kunna ta mig ur sängen... men jag har kommit insikten att om det var så jobbigt kanske det är ett tecken på att man måste träna hårade så att jag kommer gå dit nästa vecka igen och nästa vecka igen tills jag ler mig igenom hela passet precis som instruktören med lätt homosexuell apeal.

men nu e de fan sov dags, har ju skola kl två imorgon, måste ju orka upp...

Peace!

Asså herregud!

Ibland känns det så jävla onödigt att gå till skolan! som jag skrev igår var våran föreläsare sjuk, idag skulle vi ha samma lärare igen, ingen notis på AUT online om att den ska vara inställd så seriös som man e så rullar man dit!

Men vad händer när man kommer till lektionen, föreläsaren är fortfarande sjuk, vad gör vi under lektionen? jo vi tittar på någon jävla film som e på ett kassett band, herregud kassett band är ju riktigt mycket 90-tal, så det kändes riktigt onödigt att rulla dit...

Peace!

ABT och stretch!

ja detta är ett pass på gymmet! Vad har jag gett mig in på tänker jag själv, men va fan, det gäller att utmana sig själv, ABT står för mage, rumpa, lår, och stretch är ju såklart stretch, låter som en riktigt femenint pass men efter mycket tjat så jag bestämt mig för att gå!

och för er som läst de tidigare inlägg så vet ni ju att jag hade en lektion inställd igår pga sjuk lärare, frågan är, om man har den läraren idag igen, chansar man på att inte gå dit då och hoppas att hon fortfarande är sjuk eller ska man gå dit för att då hoppas att hon kommer! Jag hade faktiskt tänkt vara så seriös så att jag går det idag, och som jag också skrev tidigare, kämpar man sig dit, (en enormt krävande promenad på fem minuter) så vill man fan att läraren ska komma!

Men nu e de dags att rulla till gymmet eftersom jag var så bekväm idag att jag tog sovmorgon till 9. och eftersom ABT passet först är kl halv sju ikväll så blir de dubbla pass på gymmet idag! jag ger mig själv en klapp på axeln!

Peace!

Att man kan bli så irriterad.

Idag hade eller skulle vi ha våran föreläsning kl tolv, jag rullar dit väl förberädd och ganska taggad, men va fan hjälpa de, in kl kvart över tolv rillar de in någon nisse i vårat klassrum och klämmer ur sig att föreläsningen är inställd och att det ligger uppe en notis om de på AUT online, och det var ju veckans bomb för det gjorde det fan inte, jag satt inne på aut online vid tillfället för att plocka fram powerpiont presentationen för föreläsningen och som sagt det var ingen notis där om att hon var sjuk, jag vet inte man kanske inte borde bli lack för att en föreläsning blir inställd men när man har kämpat sig dit så kan den ju fan lika gärna bli av...

Istället blev den en runda på den i alla fall i området ganska berömda k-road. ganska rolig gata, full matad med second hand butiker och liknande! som sagt ganska rolig=).

men nu e kl halv hela, det är måndag kväll och linus ska hoppa i säng!

Peace!

Konfliktlösningslektion.

I våran konfliktlösnings kurs har vi en döv/stum kille, så han har två "tolkare", vet inte om det kallas det men dom översätter det våran föreläsare säger till tecken språk åt honom, dom är alltid två, det vet jag inte varför men det är dom, och han, alltså den döva killen, dominerar våra lektioner, han har alltid bra grejer att "säga" och allt bra poäng, riktigt skön kille faktiskt!

Peace!

Får!

Djuret får pratar vi om nu, och lyssna på denna, totalt på denna ö där det bor 3,8 miljoner människor så finns det 45 miljoner får, och den siffran har sjunkit efter att ha varit över 70 miljoner, och min mor och far och för ni andra som varit på denna ö så är det fan får överallt... men 45 miljoner, herregud det är ju hur många som helst...

Peace!

Jävligt bra insats!

kl är nu tio över nio måndag morgon och jag har redan varit på gymmet, måste nästan ge mig själv en klapp på axeln!

måste också medela att jag börjar bli riktigt trött på att inte ha något internet på rummet! först och främst för att man måste rulla ner i lobbyn varje gång man vill ta kontakt med omvärlden sedan ligger man ju riktigt långt efter i alla serier man tittar på, för det är ju direkt ingen succé att ladda ner på skolans nätverk, eller det var alla fall inte så populärt förra terminen, känns ju dumt att testa igen...

vad har denna måndag att erbjuda då? ja du förutom ösregn och typ 15 grader! hur trist e inte de! sen skulle jag behöva hitta en frisör också, håret börjar ju bli alldelles för långt, de gillar vi inte, så om de e någon som har att bra frisörs tips i Auckland så är dom mer än välkommna!

annars är de skola idag men 12:00 och 18:00 riktigt tung start på veckan måste jag säga... iofs dom två mest intressanta ämnerna, så jag ska nog överleva, tror jag...

sen kommer det under denna termin också komma en gäst bloggare, vad när personen i fråga kommer skriva och vad den kommer skriva får ni helt enkelt avvakta och se!

Peace!

Bilder från resan







här är lite gott och blandat från resan, det kommer mer under de närmsta dagarna!

Peace!

Dagen efter!

Som ni läst tidigare var det erics födelsedag igår, bra käk trevligt sällskap riktigt bra musik från våran Norske dj mads... men när det började närma sig mid natt och folket skulle röra sig ner på stan vek jag ner mig och gick till sängs istället, så såhär dagen efter, trots elva och en halv timmes sömn så känner jag mig riktigt sliten, blev nog lite för mycket bubbelvatten igår...

Men vad gör man en söndag som denna? Plugga kanske, borde i alla fall läsa lite psykologi men det tar ju emot måste jag säga, iofs rätt dåligt väder idag så man kanske kan få någonting gjort...

bara en liten notis, riktigt bra beerpong kväll, en pinsam torsk mot två svenskor men i övrigt var jag dominant...

Peace!

Beerpong mästaren!

Vi börjar med en bild för att illustrera hur det går till för dig som undrar...



Lägg till två bordtennis bollar så kanske du hajar principen, två och två i varje lag, sätter du bollne i en kopp så måste de andra laget dricka! Kanske är lite fusk eftersom jag bara kör bubbel vatten men vafan, riktigt grym måste jag säga att jag var på de!

Lär bli ikväll igen, en svenne banan från göteborg vid namn erik fyller år idag så de e fest, kul!

Peace!

Så här bor jag!













Välkommen till en student lya på andra sidan jorden!

Peace!

Bilder på tatueringen




Jag måste säga att jag är nöjd men ni får bedömma själva... den är precis nygjord på bilden så den ser ju lite sliten ut men som sagt jag e nöjd...

Peace!

Tatuering!

då var man ny tatuerad också...

På vänster underarm står det numera:
Embrace the past
Prepare now too shape the future.

På maoriska!
Så det står...
Titiro Whakamauri
Whakarite inaianei, heu hangai whakamua

Riktigt galen, återkommer med bild under kvällen!

Peace!

Tystnaden!

ett sådant fantastiskt ting, har precis kommit hem från festen för alla internationella studenter, kul? nja, har både haft bättre och sämre kvällar ute men så kanske man alltid tänker, så hemgång kvart över elva kändes ganska lagom för denna gång... men tystnaden när man kommer hem är lika underbar varje gång!

Planerna för morgondagen är att agera foto modell=), ska de bli kul då? nja vette fan, men gör de för janine skull, (min lägenhetskamrat) från förra terminen), hon hade lovat någon att hon skulle fixa fem killar och fem tjejer som kunde ställa upp och hon va mer eller mindre i upplösningstillstånd för att hon bara hade fyra killar så då tänkte jag ställa upp, sen får vi ju se kanske blir skit kul=).

Nu är också typsittet på tatueringen klar, kommer dock inte hinna gå dit imorgon så får rulla dit på lördag istället, tar typ bara fem minuter att gå där ifrån jag bor så det är ju inget jätte stort projekt=).

Men nu e de sov dag för en annan, hoppas eran torsdag (eftersom majoriteten av läsarna är på den sidan jorden) forsätter bra, min fredag närmar sig med stormsteg!

Peace!

Till dig!

detta inlägg är tillägnat dig och bara dig.

You changed my world wide a blink off an eye!


Trist!

Nu har mamma och pappa åkt, trist absolut men dom måste ju hem och jobba, hålla sverige rullande!

Har precis tittat på slakten på oldtrafford, herregud e man utd bara riktigt bra eller är Milan kiss dåliga? för milan har ju typ ett skott på mål på hela matchen, ett svaghets tecken för Italensk fotboll skulle jag säga,

ser redan fram emot nästa veckans CL när vi ska se Inter - Chelsea. kan bli riktigt rolig match med tanke på att Chelsea måste vinna, kan bli kul...

Men nu måste jag rulla till skolan, eller jag måste gå å hämta min biljett till välkommsfesten för alla internationella studenter. Så ska dit och säga hej!

Peace!

Hypnositör

Idag på ves bar (för dig som undrar vad vesbar är så är det en pub som ligger i skolan, som serverar starksprit från kl 11 på förmiddagarna, varje dag) var det en hyptnositör på besök, och de e balnd det sjukaste jag sett, jag själv är efter det jag sett idag fortfarande skeptisk men jag måste säga att det är imponerande, när hypnotisören får sina deltagare att göra allt ifrån att få orgasm på scen till att göra så dom tror att deras stol är en häst och dom är med i världens största häst race. imponerande, absolut, tror vi till fullo på de? absolut inte, men som dom säger ett gott skratt förlänger livet och det fick jag mig både ett och två idag!

nu är det däremot galen sov dags, kl är ställd på 0745 imorgon för att hinna gå till gymmet innan man utd - milan börjar, med tanke på att jag e tolv timmar före så går den kvart i nio torsdag morgon här=), och en sådan match missar man ju inte frivilligt!

Peace!

Efter två dagar i skolan!

Ja vad finns det att säga, har nu gått två dagar i skolan, skönt att va igång? ja ganska faktiskt, har hitills haft dom två roliga kurserna så det vi håller än så länge förhoppningarna på helheten ganska låga.

måste också säga att våran lärare i Individuals and Identities är en tiktig klass för sig, mysig tysk brytning, kläder i alla möjliga spräckliga färger och inte så noga med det här med tider, gillar vi de? ja än så länge är det görbart!

Lärarinnan i Introduction to Conflict resolution ser ut som vilken trädkramare som helst, men hon verkar riktigt kunnig så henne tror vi starkt på, det ska också sägas att den boken (än så länge) är riktigt intressant så vi håller humöret uppe!.

Just nu sitter jag på inne gården på WSA (studenthuset som jag bor i heter så) tittar på solen och laddar startk för att ha 4 timmar psykologi idag mellan 1400 - 1800. sen åker ju mamma och pappa hem imorgon så de bilr middag på stan idag med dom! får fan hoppas att dom bjuder på fin middag idag eftersom en annan kommer få leva på skräp mat i fyra månader framöver!

Sen sist men inte minst så ska jag besöka tatuerar verkstaden imorgon!

Peace!

Nu e vi igång

Jag är nu installerad på mina 7,5 kvadrat på 8 mount street i Auckland, ska väl inte säga att jag börjat leva det riktiga student livet än med tanke på att mor och far fortfarande är här så de blir resturangbesök till middag, och idag till och med frukost på stan!

var i skolan igår, måndag, skola mellan 12:00 - 14:00 och mellan 15:00 - 19:00. lite för lång dag för att vara riktigt trevligt men med tanke på att jag inte har några lektioner varken torsdagar eller fredagar så kanske man inte ska gnälla i onödan eller vad säger vi;).

Nu sitter jag ner ei lobbyn i studenthuset eftersom jag ännu inte har internet på mitt rum (MATERIALSTRUL på hög nivå kallar vi de!). men tur är att man i alla fall kan komma åt skolan trådlösa nätverk här ifrån. Och eftersom jag missade första veckan av skolan så e de dags att börja plugga ikapp nu så vi hörs.

Peace!

RSS 2.0