Försvarstal.

Känns som att det börjar bli dags att jag berättar mina sida av historierna som dessa två gästbloggare jag nu har haft på besök klämmer ur sig, och jag säger det igen om det någon annan som har några sanningar (eller osannigar som det just nu florerar ganska tätt av bland gästbloggarna) så är det bara säga till, det finns inget tak på den här bloggen och garanterat igen botten heller, så feel free att tala om vad ni tänker känner och tycker.

Först och främst till gästbloggare två, även känd som min far, att vi aldrig har blivit tvingade att äta mat, nej det är sant, men tvugna att smaka var vi alltid, och det var lika bra att tycka om det för annars skulle man få det serverat igen och igen tills man lärde sig att tycka om det.

Till gästbloggare ett, även även känd som min storebror (även mentala coach), jag må har spelat tv spel istället för att städat mitt rum, men efter varje måltid så smet jag inte iväg och sedan hörde man från rummet när vi undrade var du va, citat: a jag kommer vänta en sekund bara, sedan så när allting var undan plockat och klart, diskmaskinen påsatt så rullade han in i köket och frågar vad han ska hjälpa till.

För att ta upp historien om det här med koldolmarna (som för den som inte vet är en maträtt, googla om ni vill veta mer), våran far hade någon form av mellan 35 och 40 års kris och bestämde sig för att jag och jonatan skulle prova koldolmar, som testa har vi gjort hela livet så det var ju inte så konstigt, men när vi samma dag nästa vecka fick det igen, blev vi lite fundersamma, men väl uppfostrade som vi är såg vi glada ut och åt, mycket lingon och potatis så gick det ner, när vi tredje veckan i rad blir serverade denna för att säga det milt, inte speciellt goda mat rätt så sitter jag och jonatan mitt emot varnade vid matbordet, tittar på varande, och Jonatan säger, Linus nu får du fan säga åt honom (pappa) att det här inte går äta, för att Jonatan skulle säga det själv fanns ju inte på kartan, så när måltiden börja lida mot sitt slut så tar jag mig samman och säger åt min far citat: Farsan det här smakar skit, jag kommer inte äta det en gång till, Jonatan sitter samtidigt lite försynt och håller med, låter mig ta hela smällen, men vi har inte behövt äta det sedan dess så att det var nog värt att riskera livet genom att säga att pappas mat inte gick att äta.

Stenkross historien är helt sann, sen att jag inte fick lämna mitt rum förutom att gå å träna och gå till skolan under en månad efteråt är ju en helt annan sak.

Och som sagt är det någon mer sanning som ni vill ska skrivas om så är man mer än gärna skribenten bakom alla idéer!

Peace!

en notis från gårdagen!

Jag bor på femte våningen i ett hus bestående av totalt 14 våningar, det finns två hissar, jag brukar i vanliga fall gå ner dom fem våningarna men igår bestämde jag mig för att ta hissen ner, och från våning fem, till våning ett som i det här fallet är bottenplan, så stannar hissen 3 gånger, med folk som ska in i hissen och ner till botten våningen, jag ansåg mig själv vara ganska lat som inte gick ner fem trappar, men den människan som klev på på plan två och skulle åka ner en våning till plan ett borde fan i mig skämmas, så slö får man inte vara! Peace!

Regn

Shit ibland är det riktigt nice med regn, idag är det första gången sedan jag satte ner mina fötter för ungefär två månader sedan som det regnar i denna fantastiska stad, och när det regnar här, då pratar vi så nära monzun regn det går att komma, och jag måste säga att det är efterlängtat, för "gräsmattan" och jag har den inom " " eftersom det är mer än åker än en gräsmatta behöver verkligen lite väta på sig!

Igår i conflict resolution hade vi en ny föreläsare, måste säga att jag gillade henne, hon verkade kunnig och hade lite bättre "känsla" för när vi elever ska prata osv, svårt att förklara men jag gillar henne!

och ikväll blir man bjuden på taco, vi börjar känna igen oss i förra terminen, ser till att man blir bjuden på mat så ofta som möjligt och dom dagarna man inte blir bjuden så äter man på typ subway;-).

Men nu är det lektions dags!

Peace!

Riktigt tung måndag!

Efter en riktigt lång helg så är måndagen äntligen (NOT) här, känner mig riktigt sliten idag måste jag säga, alldeles för lite sömn blev det i helgen, var vaken till 3 i torsdags, halv 5 i fredags, 3 i lördags, det är alldeles för lite sömn för mig på en helg.

Annars erbjuder veckan en hel del studier, har två tentor nästa veckan, en i Individuals and Identities och en i Conflict Resolution, och någon klok människa sa ju någon gång att man ska börja i tid, så jag tänkte testa den teorin denna gång!

Och sedan så eftersom jag redan har två gästbloggare så är det någon annan som vill göra sin röst hörd om sanningar eller osanningar om mig så är det bara maila mig erat inlägg så ser jag till att det blir publicerat!

Men nu är det lektions dags!!

Peace!

Gästbloggare 2: Sanningar från stockholm

Med tanke på allt man blir anklagad för så är det väl dags för en ny gästbloggare. Att mina bägge söner i maskopi går ihop och lurar folk med stöd av deras mamma att jag skulle ha tvingat i dom lever är lögn. Det va middag det va gryta och det va vad dom åt. Sen att den innehöll lever är en helt annan sak men tvång va det inte. Och inte att luras heller för jag sa gryta och det va det. Sen att den andra sonen numer på långt avstånd cirka 60 mil kommer med dessa påståenden i vetskap om att han är så långt bort så han slipper stryk. gör ju inte oskyldigt anklagad far mindre frustrerad länge sen jag hade dom över knät. För som ni alla vet smärta det är bara vekhet som lämnar kroppen inget annat. Och stenkrossen denna eviga historia om stenkrossen, alla som känner mig vet att jag aldrig skulle förbjuda mina två söner ett äventyr och att cykla fritt förstår ni ju att jag aldrig skulle förbjuda (utegångsförbud efteråt är en annan sak man får stå för sina handlingar ). Och tv spelsdebatten den känner jag inte igen  över huvud taget skulle jag någonsin sagt något om detta?? Nej jag tror att advokaten som jag pratade med har ett enkelt fall framför sig. Det ända jag kan skriva under på från gästbloggaren är Linus förmåga att undvika att laga mat trodde verkligen att alla år av hemlagad välagad väldoftande ( en gång lever och tre gånger kåldolmar ) skulle skapa ett sug efter riktig mat men jag hade fel. Känns skönt ändå att dom har förstånd nog att inte ta upp historien om kåldolmarna (min favorit) för då hade jag nog varit tvungen att agera.

 

//Lars "Lasse" Fornander


mattafix - to and fro

This song will forever remind me of you.



And you know who you are.

they say that you never should regret things you do, only the things you don´t do!

Peace!

ett tillägg

Skorna jag köpte igår, UK size 6, samma sak som EU size 39 1/3, men ni vet vad dom säger, små händer och små fötter kan bara betyda en sak!

Peace!

En shopping dag!

Lördag tanken var studier, men min gode vän mads hade ett bättre förslag, ett varv ner på queen street och kolla lite, det slutade i 3 t-shirtar och ett par skor!!









Nu är det dags att göra sig i ordning för kvällens kostym party när man som sagt ska komma utklädd till ett låt namn, jag har hittat den perfekta låten, guy sebastian - bring yourself, en ganska bra låt för den som undrar så att jag kommer gå som mig själv trist som jag e!

men nu måste vi rulla in i duschen!

Peace!

Den berömda dagen efter!

Lördag morgon, kl är 20 över tio, jag är relativt nyvaken, gårdagskvällen bjöd på utgång med en stor grupp människor, den började i 13 G där det var förkrök, jag jobbade bubbelvatten. Sedan rullade vi vidare till prisbelönade natt cluben Met and Code, varför dom hade blivit fram röstade till Aucklands bästa nattklubb få du fråga någon annan, det var absolut inget fel på stället men enligt mig inte så mycket bättre än någon annan nattklubb men med mycket roligt folk så blev kvällen både rolig och lång, kvart över 3 lämnade vi Met and Code för att rulla till ett ställe som heter White Lady, och nej det är inget ute ställe, det är en "buss" som dom byggt om typ, som dom nu serverar hamburgare ut hela nätterna, dom som är ute lite oftare sa att det var stans bäste "fyllekäk" så. Gott var det också, jag belönade mig själv en hamburgare med ost och ägg! Efter denna hambrugare började gången hem, en bra 15 promenad och i säng var jag ca halv fem, och halv fem är alldeles för sen att gå å lägga sig, herregud, känner mig riktigt sliten idag och jag körde som sagt på bubbelvatten igår!

Lördagen bjuder på, förutom en del studier under dagen ett derss up party ikväll, och för er alla som känner mig någorlunda vet ni att jag hatar att klä ut mig! temat är: Klä dig som en låt, frågan jag ställer mig då är hur fan klär man sig som en låt? och är det någon som har något tips på vad fan man ska ha på sig? Fast vi får se hur det blir ikväll, håller på att ladda ner the forbidden kingdom nu så det kan ju bli att man stannat hemma och kollar på den istället!

Men nu är det dags att sätta fart på dagen!

Peace!

Gästblogg: Sanningar från Umeå.

Ibland är det inte mer än att man undrar vad det är som händer, och då talar jag inte om något konstigt moln som något berg på någon försvinnande liten ö mitt ute i Atlanten fått för sig att lamslå hela Europa med under de senaste dagarna. Jag talar om tempot på bloggen. Tidigare kunde man ju få sig en tre, fyra uppdateringar om dagen. Här är några exempel:

 

Nu är jag på väg till skolan”, ”Nu ska jag till Margaritas”, ”Nu ska mina danska vänner dricka öl” och ”Nu är jag på väg till skolan igen”.

 

Nu sackar han. Det är dags att höja temperaturen. Det är dags för ytterligare några sanningar.

 

I och med att ingen jag känner är på Nya Zeeland och kan kontrollera om allt Linus häver ur sig här på bloggen stämmer så sitter han på ett visst informationsövertag. Han har också tolkningsföreträde för allt som sker, och släpper också sanningar därefter. Jag har än så länge ingen anledning att ifrågasätta det som sker, men vi talar ändå om mannen som rymde från skolan, som cyklade till Stenkrossen när han var fem år gammal och som skyddade mig på dagis med en pinne. Så det kan ju hända lite vad som helst.

 

För den oinvigde förtjänar Stenkrossen en förklaring. När vi var små var Stenkrossen lite som att äta förbjuden frukt. Gud (Pappa) hade förbjudit Adam och Eva att äta frukten från Kunskapens träd (att inte cykla till Stenkrossen), men Eva blev ändå övertalade av ormen (av någon kompis, eller sin egen brist på självdisciplin vid fem års ålder) att äta frukten och när Adam och Eva gjort det kastades de ut ur Edens trädgård av Gud (fick en utskällning av Pappa).

 

Dessutom är Linus beroende av TV-spel. Playstation 3. Ett Playstation som numera står i Umeå och abstinensen för honom där nere är påtaglig. Han håller sig sysselsatt med allt ifrån att äta pumpasoppa till att gå på gymmet. Han har till och med fått för sig att plugga! Han spelar allt ifrån något konstigt krigsspel (”Nej, men va fan, jag sköt ju honom först”), FIFA (”Nu får du ju börja rädda bollarna Reina, usch”) eller bilspel, typ Need for Speed så han kan hålla på och fixa egna fräcka bilar (”Asså det måste vara något fel på kontrollen, nu körde jag av vägen för femte gången på den här sträckan”). Det där TV-spelet har tagit upp mycket av Linus tid när vi har växt upp, och han har också fått utstå en del skäll för att få spela.

 

Pappa: ”Det är bara ett TV-spel, vi är fler som bor i den här lägenheten. Det ser ut som en bomb har slagit ner i ditt rum” med en ganska barsk ton.

Mamma: ”Snälla Linus, kan du sluta spela ett tag och plocka undan lite på ditt rum?” med en betydligt rundare och mildare ton.

 

Det var även under den här perioden som Linus kost såg ut som följer: Big Tasty, Kebabtallrik, Big Tasty, Kebab med pommes, Big Tasty, Kebab i bröd, Big Tasty, Kebabsallad. Typ. Ur en aldrig sinande kassa betalade han för att äta ute. Jag spekulerar i att det rörde sig om en tyst, väldigt försenad protest mot att Pappa tvingade i oss levergryta när vi var små.

 

//Jonatan Fornander


Hetast just nu!

och vi pratar inom musiken inget annat!

Dj khaled feat snoop dogg, rick ross, ludacriss och T-pain. kan inte bli mycket bättre!



Peace!

Talang 2010!

Det ganska underhållande tv programet talang 2010 år nu igång hemma i sverige, måste erkänna att det är ganska underhållade och kul att se att det finns några där hemma som har en lite extra ordinär talang, här har vi ett exempel riktigt tung kill!

http://www.youtube.com/watch?v=VOFUL96IoOA&playnext_from=TL&videos=Bx0yNk3rdKE&feature=rec-LGOUT-real_rev-rn-1r-7-HM

Peace!

Tillbaka till skolan!

Måndag idag, tillbaka i skolan efter två veckors lov, måste säga att det ska bli skönt att komma in i hyfsade dagliga rutiner igen, dom är iofs ganska lätt att böja lite på dessa rutiner när man som tidigast börjar kl tolv och inte har någon skola på torsdagar oich fredagar men man kan ju göra eller försök i alla fall! Började dagen på gymmet, ett lugnt pass idag eftersom jag kört ganska hårt under slutet på förra veckan! nu är det individuals and identeties lektion, pratar idag om olika personligheter, typ att man kan bedömma vilken typ av personlighet man har från vilken choklad bit man skulle välja ur en choklad ask, riktigt spännande måste jag säga!

Idag kanske jag ska hålla, eller gruppen jag är med i ska hålla våran presentation, det kan bli att vi får göra det imorgon också eftersom inte alla grupper kommer hinna hålla den idag, jag känner mig mer än redo att hålla presentationen idag men några i min grupp känner att dom vill göra det imorgon så att det kan som sagt bli att vi gör det imorgon också!

I övrigt måste jag säga att jag absolut inte hade velat vara någon av dom flera 100'000 som sitter fast på flygplatser runt om på våran jord, till och med människor här nere som är på väg till storbritanien får inte flyga hem, vissa tycker säkert att det är jätte skönt med någon extra veckas semester eller liknande men jag skulle absolut inte vilja vara den som idag bara sitter och väntar på att flygplatser runt om i Europa ska öppna.

Och sist men inte minst, med lite flyt så är det mindre än 2 månader tills jag sätter mina fötter på den norra delen av vårat jordklot! cross my fingers!

Peace!

Sky City Casino

Onsdags kvällen eller dagen eller eftermiddagen beor på hur man ser på saken började med att jag skrev klart den omtalade psykologi uppsatsen, nu måste jag bara göra en bibbliografi (stavning?) men det ska vi nog kunna hinna med en torsdag som denna! riktigt grått och trist väder idag också så finns ju inte så mycket annat att göra!

Sedan fortsatte onsdagskvällen med en sväng förbi Casinot, fattig student som man är måste man ju spela ihop till mat för dagen! Inte riktigt men det är kul att gå dit ibland! Denna gång Gick jag hem med precis lika mycket pengar som jag kom med, och jag vet att min far säger att spelare som säger att dom går plus minus noll alltid förlorar pengar men denna gång var det precis så, la in 100 Dollar på Black Jack bordet spelade upp det till 200 dollar, tog en mat paus, gick tillbaka till Black jack bordet och 15 Minuter senare var dom 100 Dollarna som jag låg plus borta, och mogen spelare som jag är valde jag då att lägga ner för kvällen! så plus minus noll och en riktigt rolig kväll!

Efter Kasinot var det step up Marathon! eller inte så mycket marathon men vi kollade på step up och step up 2 the streets efter varandra, måste säga att jag gillar bägge dom filmerna!

Men nu är det nog dags att aktivera sig lite! som man gör något åt denna torsdag också!

Peace!

målet med dagen!

det är nu onsdag morgon, jag vaknade för omväxlings skull före kl 11 idag! Målet, eller rättare sagt målen för dagen är att 1. skriva klart den här förbannade psykologi uppsatsen! 2. gå ner på highstreet och käka koreanska pankakor! läskigt goda måste sägas! 3. ta en sväng förbi gymmet skulle jag kunna få till alla dom tre sakerna under dagen skulle det kännas riktigt bra!

och sen ikväll är det movie night i 13 g, Janine, som bodde i samma lägenhet som mig förra året, bor i år i 13 g, Janine har för tillfället en vän på besök som ska åka hem imorgon, därför är det movie night i 13 g ikväll och vi ska tydligen kolla på step up och step up to the street till och börja med, sedan får vi se om det inte kan hinnas med några till!

men nu är det dags att göra sig i ordning så att man kan börja bocka av målen från dagens planering!

Peace!

en vecka!

En vecka har gått av mitt midterm break, jag har hunnit med att skriva ett arbete i Principles of conflict resolution, skriva ett halvt arbete i psykologi varit sjuk, solat och sovit!

så summerar man 7 dagar i en mening, nej men eftersom det har varit lov har jag faktiskt inte gjort något annat än att sovit ätit och pluggat. Vädret har varit otroligt bra under veckan så jag har hunnit titta lite på solen också!

nu är det en vecka kvar på lovet och jag hade tänkt att under morgondagen avsluta det påbörjade psykologi arbetet för att resterande lovet kunna göra ingenting utan att ha något man borde göra!

en rolig grej har iofs hänt, jag bemödade mig faktiskt igår att kolla på avatar, har inte sätt den innan, förmodligen lite coolare på 3D bio än på min 17tums dator skärm men den var faktiskt bra tycker jag, och man får leva sig in i hur coola efekterna skulle vara på 3D bio, men nu kommer det roliga, för alla er som har sett den så talas det ju ett annat språk än bara engelska i filmen, det märker man ju ganska snart, för mig tog det lite drygt 40 minuter innan jag började fundera över om man skulle ha undertext eller om det var meningen att man inte riktigt skulle fatta allt... men, undertext skulle man ha så då var det bara att börja om från början på filmen, och med tanke på att filmen är lite drygt två timmar och trettio minuter så blev det ju en stunds filmtittande igår!

Nu väntar vi på att It's complicated ska bli klar, två jävligt osäkra källor hävdar att den var väldigt rolig, men det är värt att upprepas, två väldigt osäkra källor! föhoppningsvis är den klar ikväll så har man något att göra! en anledning att inte börja plugga redan ikväll!

Peace!

ytterligare 1 timme!

Har idag spenderat ytterligare än timme på bibblan, riktigt imponerad av mig själv, har snart det här lovet spenderat mer tid där en vad jag gjorde på hela förra terminen! (kanske mer ett teckan på att jag aldrig var där förra terminen eller vad säger vi?!)

Igår var jag ute och tittade på solen en sväng, måste ju ta vara på den nu, eftersom jag går mot vinter här nere, solen är även på topp humör idag och den tog inte med sig ett ända moln, så jag har varit ute i tittat lite på den idag med! Men igår kväll kollade jag på Shutter Island, jag vet inte riktigt vad jag tycker om den, vill inte säga för mycket om det är någon som kanske tänkt titta på den men jag vet inte, jag gillar den nog inte så mycket som jag hoppades att jag skulle göra, men att säga att den är dålig är fel. men jag tycker absolut att du ska titta på den och skapa din egen uppfattning!

Sen så måste jag ännu en gång gnälla lite på psykologi arbetet jag håller på att skriva, jag skulle inte säga att jag är någon expert i ämnet men varför visar i princip all statestik att tjejer vill ha "nice guys" men verkligheten säger rakt tvärt emot, alla fall i mitt tycke, jag skulle kalla mig själv en nice guy, jag vet inte någon kanske har en helt annan uppfattning och dom välkommnas, men att läsa artikel upp och ner om hur kvinnor/tjejer i alla undersökningar letar efter en nice guy, vända sig om och titta på verkligenheten gör att jag blir fundersam, det ni tjejer kanska ska fundera över! och om någon blir så engagerad så att dom vill ha någon eller några artiklar i frågan så får ni mer än gärna höra av er så kan ni bli lika fundersamma som jag!

Men nu är det sova middag dags, har en monster förkylning som vägrar släppa så hade tänkt sova bort den nu!

Peace!

Glass beroende!

känns det som en bra grej när man är, för att inte ta i för mycket, är lite små känslig mot mjölk, med det är ju sjuk gott, om någon som kan berätta vad som slår en magnum mandel så kan jag byta beroende annars tror jag att jag håller mig till glass!!!!

Peace!

biblioteket

Det är nu tisdag förmiddag, första veckan på lovet, Jag har precis spenderat terminens två första timmar i biblioteket! frågan är om man är överseriös som är här på lovet eller om det är ett tecken på att det är dags att kliva in där eftersom man inte ens satt sin fot där innan? I alla fall har jag nu spenderat ungefär två timmat i bibblan och läst tre artiklar om vad ni kvinnor tycker är "sexigt" hos män, Frågan är när någon ska kunna få mig och förstå hur ni tänker, man kanske bara ska ge upp på en gång och hoppas på det bästa kanske, för att hoppet växer inte dirket för en annan när man läser dessa artiklar.....

Men nu är det basket på tv så då har vi inte tid med de här!

Peace!

tiesto ft nelly furtado who wants to be alone

http://www.youtube.com/watch?v=b3mOLJvbBwQ


Rätt grym!

Peace!

Spendera tiden med att göra ingenting!

Hur kommer det sig att när jag går i skolan tycker jag ändå att jag har mycket tid att göra andra saker, som sagt jag har skola tre eftermiddagar i veckan så tid finns det ju gott om, men nu när jag har lov så rullar dagarna förbi utan att man gör någonting vettitgt, och man tycker inte att man har mer tid att göra dom sakerna man kanske borde göra, som jag varit inne på tidigare så har jag två uppgifter som ska vara klara måndagen efter lovet, det är idag precis två veckor dit så som sagt tid är ju något som finns men varför kan man inte bara göra klart dom två uppgifterna man har för att sedan kunna löka ordentligt i typ två veckor istället för att löka och sedan göra det man måste, när jag ändå dom här senaste dagarna inte gjort en människa glad, spenderade tillexempel 4 timmar och 20 minuter igår på biljardhallen, super trevligt men hade ju kunnat gjort många vettigare saker under dom fyra timmarna, skulle också kunna göra mycket vettigare saker än titta på X antal avsnitt av de olika serierna jag tittar på, för att sedan kolla på någon film, sitta framför facebook, läsa aftonbladet för 4:e gången på en dag och sedan så har hela dagen gått utan att man har gjort något vettigt. Nu måste iofs ge mig själv lite beröm, jag är klar med den ena uppgiften, så gott jag kan vara klar nu med tanke på att det är ett grupparbete, så att jag måste träffa min grupp för att sammanställa arbetet och liknande! Den andra uppgiften, psykologi uppsatsen på 1500 ord sitter jag faktiskt precis nu och funderar över om man kanske skulle skriva ihop, för så svårt är det ju faktiskt inte att skriva ihop en uppsats om vad som kvinnor tycker är "sexigt" hos män, herregud vi är ju män!

Annars dom här dagarna har jag som titteln beskriver ganska väl fått tiden att gå utan att göra någonting, det är otroligt lugnt och skönt här, huset är i princip tomt, min lägenhet är tom, otroligt skönt!

Och eftersom det verker som att Sverige har haft ganska bra väder under påsken vill jag bara medela att vi har haft 26 grader och strålande sol hela dagen idag, har varit uppe på Mount eden och solat hela dagen! jätte jobbigt att ha påsklov faktiskt!

Frågan är om det inte blir en eftermiddags powernap innan jag börja läsa på inför psykologi uppsattsen!

Peace!

sova?

kl är nu halv tolv fredag morgon, jag har precis gått upp, inte så konstigt med tanke på att jag gick och la mig kl fem imorse, då är frågan vad gör man uppe till kl fem på morgonen!? jo men kollar på något avsnitt av the mentalist, man kollar på en film, man tittar på ett avsnitt av Criminal minds, man kollar på en till film, och sen är kl helt plötsligt fem och man undrar vart tiden tog vägen! men vi ska nog kunna ta vara på den här fredag också!

Den här fredag som ska spenderas med att söka högskolor hade jag tänkt! se om vi kan hitta något kul man kan plugga när man kommer hem! någon som har något tips?! sen fick jag även ett sms från min käre far idag, och det finns ju sämre saker att vakna till än ett sms där det står: du har fått din skattsedel, du får tillbaka 11500, det var ju faktiskt inte alls tråkigt att höra måste jag ju erkänna!

Men nu är det frukost dags! vi hörs!

Peace!

RSS 2.0