Mjölk

Äntligen, idag när jag var och handlade hittade jag den, den laktos fria mjölken, kan fan inte bli så mycket bättre. Krävs inte mycket för att göra mig glad ibland:)

Peace och god natt=).

Bordtennis

Fredagskvällen avslutades precis med en bordtennis match på ca 1 timme och 30 minuter. Jag stod denna gången som segrare med 13-9 i matcher, vad mer kan man begära av en fredagskväll liskom=)

Peace!

youtube

Dagens youtube klipp, David after dentist=).
Alla måste se den=).

nu är det film tillsammans med nicklas och Julia=)

Peace!

Morgondagen

Planerna för fredagen.

Inte lämna sängen om inte ytterst nödvändigt, typ toa besök och mat!

hoppas ni alla andra från en lika skön fredag som jag=)

Peace!

Läskigt

Idag hade skolan arrangerat en "välkomst fest" för alla internationella studenter, super trevligt, gratis mat och en gratis drink, cola för mig såklart=). Efter de gick vi till "stammis" stället crow bar, och det var trevligt, ända tills en norsk tjej fick för sig att följa efter mig vart än jag gick, och jag försökte på alla möjliga och omöjliga sätt förklara för henne att jag var helt ointresserad och inte ville att hon skulle följa efter mig, inte slutade hon för de, när kl börjar bli hemgång, som blev ganska tidigt för mig av förståliga anledningar så skulle hon helt plötsligt följa med hem, och då fanns det inte mycket andra val än att fly, så smidig som en panter smet jag mig igenom dansgolvet och ut för att sen ta en omväg hem för att hon absolut inte skulle hitta mig!

Hon var verkligen skit läskig, fy fan, hoppas hon inte mins något för då kommer de bli pinsamt:P

Peace

Middag

Planen var att äta wok, men så blev det inte, för att den ena schwezsiska tjejen som bor i samma korridor idag bjöd hela korridoren på pumpkinsoup ( alltså pumpasoppa), det var första gången jag åt det, vad jag kan minnas i alla fall, men gud så gott det var, de kommer hon bli tvungen att tillaga igen=)

Peace

Dagens föreläsning

Imorse hade vi föreläsning i Applied ethics, med en nya föreläsare, kvinna i 50 års åldern, hennes ända budskap var att alla vita män var rasister och alla vita män i min generation var födda in i ett samhälla fult med fördelar. Man känner sig inte dåligt träffad då.
men det ska också tilläggas att föreläsning var mycket bra och hon hade många bra åsikter runt det hon föreläste om.

Peace

Tisdagsbio

Tisdagar är dagen då man ska gå på bio i den här stan, 10 NZ dollar, de e typ 53 svenska kronor, du kommer inte undan mycket billigare, så idag var vi (jag nicklas julia och en annan tjej som jag nu inte kommer ihåg nanmnet på), vi såg the Hangover, stört roliga, jag kommer garanterat se den igen=).

för alla er som redan har sätt den så är mike taysons slag på tjockisen lätt de bästa i filmen=).

Nu är det dags att gå å lägga sig, skolstart imorgon 09:00 så,

Peace och god natt

Tack

En dag som denna tackar jag högre makter eller något i den stilen, bägge hissarna är trasiga, jag som endast bor på tredje våningen klarar mig ganska bra, tycker mer synd om typ nina som bor på våning 14, jag känner medlidande, men njuter av att jag själv bara bor på tredje våningen=)

Hade första seminarielektionen idag i NZ politics och läraren vi hade kommer vara min räddning i den här kursen, han var för skön. Han hade tidigare jobbat för den australensiska staten, men just nu levde han på sin fru och undervisade i de här ämnet bara för att de va roligt, otroligt skön kille=).

har precis lyckats dra igång en tvättmaskin också så nu kan jag börja använda rena kalsonger igen ;-).

Peace

Skolan

Har precis kommit hem efter en eftermiddag i skolan, och jag säger eftermiddag för att jag började kl ett och slutade kl fem, som började med 3 timmar War & Peace, mycket intressant måste jag säga, kanske lite långt med tre timmar i sträck men de funkar. skoldagen avslutades med 1 timmes föreläsning i NZ Politics, och det är en underdrift att säga att det är tråkigt, sista timmen kändes längre än dom 3 första, de säger väl allt.

Kvällen ska nu forsätta med klädtvätt som jag har laddat inför nu i flera dager, så får vi bara hoppas att det går som de ska annars så får jag springa ner på stan och handla nya kalsonger för vi rullar med sista paret just nu.

sen ska jag förhoppningsvis få i mig lite mat sen har en schwezisk kille utmanat mig på bordtennis så jag kommer förmodligen behöva visa vem som är bäst på den sporten också=).

Och god morgon på alla hemma i sverige=)

Peace

dagen

Efter att försökt kämpa mig uppe till 03:00 lokal tid igår natt för att titta på Sydafrika - Nya Zeeland i rugby blev det att jag somnade med datorn i knät någon gång efter kl 2.

dagen började med att jag hade tänkt tvätta mina kläder, som jag ännu inte gjort då som ni förstår, men de blev inte av idag heller för växlings automaten var ur fuktion så då hade jag inte tillräckligt med mynt för att ens åstakomma en halv tvätt, så istället för att tvätta blev de ett varv på stan, tittade på systemkameror, typ halva priset jämfört med i sverige så en bra dag kanske man slår till, vem vet?
efter de skulle jag åka och titta på när AUT football hade match mot Thiland FC. Det blev inte så mycket tittande där utan mest spelande, bristande manskap fick mig att dra på mig matchkläderna och spela central anfallare i ett väldigt dåligt organiserat 4-3-3. matchen slutade med förlust 5-3 men ett fixad straff som jag själv rullade in (både första och andra försöket för jag var tvungen att slå om den första för en kille i vårt lag var inne för tidigt) och ett solo som avslutas med en benskyddsträff utan dess lika får jag ändå säga att jag är nöjd med min egen insatts.

Nu har jag precis ätit chicken tika masala (hem gjord) så nu är det dags för en dusch sen ett litet ryck med studierna=).

Peace

Devenport

Idag har jag tillsammans med fem andra svenskar rest med båt till en annan statsdel i Auckland vid namn devenport. Bilden av devenport är väl typ småstaden (även fast den var väldigt stor) mitt i storstaden. inte ett ända hög hus, fullt med små lokala butiker och sevärdheter ( det fotades 883 bilder med Ninas kamera). det fotades allt från halta fålgar och segelbotar till fortida kanoner och grottor=).

En liten iakttagelse från devenport: barnen åkte "pulka" på pappkartonger ner för de grästäckte bergen.

När vi kom tillbaka till Auckland city bestämde Elin, Nina och jag att vi skulle passa på att åka upp i sky tower, ett 324 meter högt torn mitt i stan som man bland annat kan hoppa bungy jump ifrån, vi fortsatta ta lider bilder och njöt av en i princip felfri utsikt. ( ja ni behöver inte vara oroliga bilder kommer att komma upp, några här och många på facebook).

Nu sitter jag här och funderar på vad de blir för mat och om de kanske blir att titta på the Guardian ikväll=)

Peace.

Fredagen.

Efter en slapp fredag utan skola och med lite plugg, sen påskrift för AUT - football blev de två filmer tillsammans med Nicklas Julia och Elin ( svensk, Tysk, Svensk), och sist men inte minst en uppvisning i pingis som slutade med en seger med 9-6 i matcher till mig. Matchen pågick ca 1 timme och 15 minuter med matchstart ca 00:15

Mycket mer kan man inte kräva av en fredagskväll=).

Nu är det sovadags och mental laddning inför att tvätta imorgon, känner mig riktigt otaggad faktiskt.

Peace

Dagens iakttagelse

Jag vet inte om jag egentligen kan kalla de en iakttagelse men jag vet inte vad annat jag kan kalla de heller så de fick bli de, om jag inte nämnt de tidigare så bor jag i samma korridor som en tysk kille och en schwezsisk tjej, så alla tysktalande människor har tagit våran lägenhet som deras fest hak, och dom har krökat varje dag sen i onsdags förra veckan, frågan är hur länge till dom orkar hålla på?!?

Bara ett infall, dagens frukost, fyra rostade mackor och coca cola;-)

Peace

Utgång

En annan som endast går ut för att träffa folk och inte för att dricka alkohol har kommit till helt rätt stad.
det är gratis att gå in på alla klubbar och cola kan man ju dricka hemma liksom=).

som ni kanske förstår var vi ute igår, trevligt, men när vi skulle gå vidare från ställe 1 (Crow bar), till ställe 2 (cassetta) så gav jag upp, mest p.g.a att det var kö i storlek med golden hits kön en löningshelg.

dagens plan/planer är att först och främst äta frukost, sen ska jag registrera mig för AUT - football team, sen måste jag tvätta, (kalsongerna håller på att ta slut) sen så ska jag börja läsa NZ Politics boken=)

Peace

Studie material

Har precis varit och handlat alla börcker jag kommer att behöva för terminen, det första som måste sägas är ju att det finns roligare saker att lägga pengarna på, men samtidigt är jag väl ganska lyckligt lottat som bara behöver en bok per kurs, all annan information kommer att publiceras på AUT online eller så kommer man få söka den själv, men som sagt bara en obligatorisk bok i varje ämne=).

så första bokej är New Zealnad Government  & Politics, som ni förstår boken till NZ politics. Och The elements of moral Philosophy. som är boken till Apllied Ethics. till de tredje ämnet jag läser finns det tydligen inte någon bra bok så där kommer allt finns på AUT online.

Sitter nu och väntar på att eftermiddags lektionerna ska börja, och för er som undrar så är kl nu 11:07 här på Nya Zeeland.

Peace.

Tidspassning

Första lektionen vi har klämer en av de andra svenskarna ur sig: Jag ska införa den akademiska kvarten här på universitetet.

skön han är var väl min ända tanke. ända tills jag stillsamt insåg, nu efter 6 lektioner, att ingen av oss kommer att behöva införa denna kvart för att den finns redan, lärare precis som elev kommer alltid 10 minuter sent, och de blir helt fel för mig, som från dag ett har blivit tillsagd att är du där fem minuter innan så är du sen!

Peace

Dagens iakttagelse

Tyskar, som jag trodde va ett folk som var bra på att dricka öl, blandar vanlig öl och sprite?!?! Nu som ni alla förmodligen vet har jag ingen aning om vad bara öl smakar men de låter som en riktigt äcklig blandning.

testa gärna och meddela om de går att dricka!!

Peace.

Applied ethics.

Dagens första lektion avklarad, apllied ethics (etik och moral typ). verkar intressant, lite jobbigt bara att framföra sina tanker och idéer på engelska men de blir bättre och bättre tycker jag.

65-åringen i våran klass som igår under peace and war lektionen drog lite historier från när han varit i vietnam hade självklart en historia att dela med sig av idag me=) för skön gubbe alltså.

väderprognos från ön. strålande sol och 10 plus, och bara så ni vet ska de här vara den kallaste måndaden på året;).

sen att den som lagt vårat schema för onsdagarna borde ju få en smäll, lektion mellan 9 och 10, sen har vi rast till kl 3, hur  jobbigt är inte de. Kommer garanterat bli att gå hem och sova varje onsdag=).

Men nu ska jag faktiskt vara lite seriös, jag är ju ändå här för att plugga så de är lika bra att börja i tid, för som en klok man sa en gång, det du inte gör idag måste du ju göra imorgon=).

Peace.

Fotboll

Har precis varit iväg och spelat fotboll med AUT football team, och de finns bara en sak å säga:
Det finns så jävla många dåliga fotbollspelare här i världen.

jag påstår absolut inte att jag skulle vara något större nummer till fotbollspelare men jag utger mig inte för att vara de heller, plus att jag känner ändå mina begränsningar, den förmågan verkar många fotbollsspelare här borta helt och hållet glömt bort!

Dagens iakttagelse

Vad är det med Asiater och "pimpa" sina bilar?
Det finns inte en Asiat på den här ön som inte har nya fälgar, nytt avgasrör och tonade rutor.
Snyggt, jo ibland men kanske inte på en Nissan micra från 93!?!?!

Såhär bor jag

mitt rum
Mitt rum
kök
Kök
vardagsrum
Vardagsrum
tittar du till höger
från korridoren
tittar du vänster
Korridoren




Ja såhär ser du ut, det finns inget mer och de går nog inte att ha mycke mindre, men jag ska inte gnälla alla minna romies är sköna sen så kanske de inte är meningen att de ska vara så himla mer, det är ju som sagt ett student hem, men nu vet ni alla fall hur de ser ut. Hoppas ni lider med mig;)


Dagens iakttagelse

Otroligt mycke gulingar, dom är bokstavligen talat överallt.

Vi är igång

Nu är det såhär, jag har varit så duktig så jag har skrivit massa saker i ett vanligt word dokument, men nu när jag sitter jag här och funderar på vem fan kommer orka läsa tre A4 sidor med saker som har hänt, jag skulle inte göra de i alla fall.

så därför börjar vi från idag så hoppas vi på de bästa=).

så idag, första dagen i skolan, nervös som fan innnan, uttråkad efter 2 timmar.

hade två av mina tre ämnen idag, för till skillnad från många svenska universitet så här läser man flera kurser parallellt. War and Peace stod på schemat. som sagt, sega första lektioner men bägge ämnena i sig verkar intressanta så vi får hoppas på de bästa!

Välkommen till min nya blogg!

Välkommen hit till min nya blogg!

RSS 2.0