Super spännande!

Så här ser det ut på våra föreläsningar!

Dagen till ära

ja vad har dagen att erbjuda, skola, skola, skola och ännu mer skola. ja föreläsning mellan 08:30 och 16:00 sedan sedan är det träff med gruppen för att fortsätta med skolarbete. Vidare erbjuder dagen rapportläsning inför morgondagens seminarium, Fantastiskt! utöver det tänkte jag hinna med att träna bort min halsont, ja ni läste rätt, träna bort den. De här med att vara sjuk är inte riktigt min grej så nu gäller det att svetta ur sig alla baciller!

Morgondagen erbjuder även den skola hela dagen för att fortsätta med studier hela kvällen. Resan mot sydligare breddgrader går återigen på torsdag (då jag inte kommer tillbaka på en månad) så tanken är även att städa av lägenheten ordentligt så att när jag väl kommer tillbaka inte går rakt in i ett kaos. 

Dagens chock, vår föreläsare i Psykotraumatologi kursen visste inte vad stockholmssyndromet är.... I SAY NO MORE

//

Till alla fotbollsintresserade

YNWA

Att se mitt kära Liverpool avgöra mot Manchester United med ett klassiskt enkelt fotbollsmål alla tidigt 70 tal eller enligt härligt Hammarby maner när dom blev Svenska mästare, och ja det var nu snart 15 år sedan sist.

Förstår att en del undrar vad jag syftar på men låt mig förklara.

Hammarby har vunnit Allsvenskan en gång (på typ 100 år) och dom gjorde det för att Johan Andersson kunde med långa bollar pricka Peter Markstedts huvud som skarvade till Andreas Hermansson som petade in bollen, enkelt men otroligt effektivt. Efter detta SM-guld bestämde sig Hammarbys ledningen för at det var viktigar med rolig fotboll än resultat, Och Superettan tycker dem förmodligen är skitrolig, eller?

Liverpool gör 2-1 på Manchester United i Lördags. Lång inspark från Pepe Reina nicksskarv Andy Caroll och en halvvolley i mål av Dirk Kuyt. Det behöver helt enkelt inte vara svårare än så.

Så enkelt, så vackert och så fantastiskt underbart, nu väntar Brighton i nästa omgång. Och kan vi inte rulla ut våra motståndare så vet vi taktike:, långboll, nickskarv, skott och mål.

Wembley 26 februari är redan klart (Liga-cup final) och kanske blir en gång till i år då vägen mot FA-cup finalen är i rullning. 

Vi vinner två tittlar i år, hur många vinner ditt lag??

//


YNWA

På väg mot Wembley: YNWA

Kritiken flödar från några av bloggens läsare att det pratas för lite idrott, ja men då får vi väl passa på. 

Vårt fantastiska Liverpool är på väg mot en stor final på Wembley och ingen skulle vara förvånad om nästa Manchester lag åka på däng i morgondagens FA cup match. Vi måste ju även här passa på att konstatera att Carling Cup förmodligen är det största som går att vinna i år, detta trots att EM väntar. Men herregud vad är en match i Polen eller Ukraina att likna vid final på Wembley mellan Liverpool och Cardiff den 26 feb. Ska min käre far kanske fixa två plåtar så vi får se KUNGEN Steven Gerrard lyfta en pokal?!?! Hoppas önskar och tror att årets första stora titel i Europa fotbollen vinns av den största av klubbar.

True Believers never walk alone

Sen får vi ju inte glömma vårt kära AIK som återigen plockar viktiga poäng i Elitserien, och denna gång desutom mot Djurgården, ett Djurgården som under stora delar matchen är helt utspelat och med fans som inte kan sköta sig så va det inte annat än rättvis att AIK plockade med sig bonuspoängen efter ett klappklapp spel Globen sällan skådat! Desutom närmar sig april med stromsteg och fotbollsallsvenskan, tiden lär flyga förbi!!

//


Solnas bästa kemtävtt

På Råsundavägen strax efter Stråket på väg bort mot Solna Gymnasium ligger Solnas bästa kemtvätt. Han har i drygt 1 års tid förvaltat och vårdat mina skjortor även lagat ett antal jeans till sönerna. Att kunna hämta 8 skjortor strukna klara på galge i plast och bara behöva betala 150 spänn är otroligt bra, och när man har lämnat in behöver man aldrig vänta längre en 3 dagar. Ni som säger att det går lika bra att tvätta och stryka själv för er har jag bara en sak att säga. NEJ DET GÖR DET INTE.

Halva dagen avklarat lunchen färdig och ikväll skall ägaren till denna blogg vill säga Linus skämmas bort med Tikka Masala tillagad med kärlek av undertecknad.

Med vänlig hälsning

Gästbloggaren AKA Mästerkocken

Som ägare av bloggen vill jag också passa på att hälsa alla andra intresserade gästbloggare att höra av sig, skicka ett mail till mig med vad du vill ha sagt och det publiceras ocensurerat (om det inte står något som jag anser är allt för opassande men det är ännu oklart vad det skulle kunna vara)

//


Det är lätt att jobba ibland!


skulle vilja spy galla över er

Ja så känner jag just nu, och anser att detta är ett helt utmärkt format att utrycka just denna känsla! PINSAMT ÄR DET ÄNDA RÄTTA ORDET!

men herregud mindre än en timme kvar tills jag är framme på STHLM C där min fantastiska far kommer och plockar upp mig, det blir inte mycket mer än att ta sig hem, inta någon form av föda för att sedan sova. Ska ju faktiskt in på firman och prestera nu trosdag fredag, medan dem andra åker och roar sig så ser jag och några andra starka själar att verksamheten rullar på som vanligt!

Då färden tillbaka till Sollywood kommer starta redan söndag mitt på dagen kommer helgen både bli kort och intensiv, eller lördagen kommer förmodligen både bli lång och intensiv och tiden för rekreation får ske på tåget norrut!

Jag passar på att ställa mig själv frågan? när ska jag hinna läsa psykotraumatologiboken?!? ähh, de löser sig!

//

för ovanlighetens skull

Dagen till ära är väskorna återigen packade och resan mot sydligare breddgrader börjar i eftermiddag. Det ska jobbas torsdag fredag sen kommer helgen bestå av Psykotramatologistudier, Fantastiskt spännande.

Nästa steg inför en fantastisk framtid är också taget, det börjar bli på riktigt nu och det är sjukt spännande. 2012 går som ett rinnande vatten!

//

Nedförsbacken har börjat

Ja nu är det så, mer än halva studieperioden är avklarat och vi är på väg hem. Psykotraumatologi kursen är nu i full gång och amatörpsykologerna är nu i sitt paradis. Men kursen är en så länge, efter en och en halv dag, mycket intressant och förhoppningsvis lärorik. Det ska väl också nämnas att under min studieperiod på Nya Zeeland läste Psykologi så att något kanske man kommer ihåg. 

Fler glada nyheter, tycker jag i alla fall, är att mellan 2:a och 27:e Februari kommer jag inte behöva vara en enda dag i Sollefteå. NICE!! en tenta på distans och två webföreläsningar löser alla problem och glädjen är total. 

Sist men inte minst så började igår träningen inför stockholm halvmharaton, som går av staplen under mitten av september. Innan dess kan det också vara så att midnattloppets ska springas, men detta finns det ännu inga garantier för!

//

Gästbloggaren är tillbaka i livet!

Chaufför Stockholm !

Måndag morgon !


Kl ringer 05.30 snabb dusch ett glas vatten, två ungdomar i hallen som ska till Stockholms central för att åka tåg mot sina respektive studieorter.


Vill bara kort säga att det är inte någon av oss som är speciellt pratsamma så här direkt.

Och kan också lägga till att nu när jag är på plats på mitt arbete kl 06:05 så var det ändå en trevlig start på veckan.


Med vänlig hälsning

Gästbloggaren


Johanna på väg mot dagens härligheter!


Då så

Sitter nu på bussen och har påbörjat resan hem till vår vackra huvudstad. Klockan 05:40 imorse tyckte jag att det var dags att gå upp och skriva tenta, ja tenta tiden började inte för ens 09:00 men jag kände mig redo. Passade ändå på att köra lite skön sistaminuten plugg på morgonkvisten och kända att mer redo än så här kan jag inte bli, eller det kan man väl alltid bli men det kändes ändå bra och tänkte nu kör vi. Så hur gick de då?? Jo det har jag ju egentligen ingen aning om men det kändes i alla fall relativt bra! det var endast en av kortfrågorna (det var 5 kortfrågor och 4 essä frågor vad av man skulle svara på 3) som jag inte hade en susning om vad dem frågade efter, det hade i alla fall med de logic of approprietness att göra, om det säger det dig någonting så grattis det sa inte mig ett jävla skvatt, så plockar vi bort dem två poängen av 40 möjliga så borde jag ha mitt på det torra!

Så här i skrivande stund är den ETA 21:40, men det har ju snöat här i Västernorrland så att det finns ju inga garaniter för att SJ lyckas hålla tiden. men vi fortsätter att hålla tummarna!!

Jag vill också passa på att gratta Världens bästa flickvänn som fyller år idag, 24 starka, du ska veta att jag älskar dig!!

Sedan kan jag passa på att upprepa mig om helgens äventyr, som ni förstår själva kommer kvällen inte erbjuda mycket mer än  föda när jag kommer hem för att sedan sova, men morgondagen är fullspäckade med roligheter. Dagen kommer att innehålla både afternoon tea tillsammans med min mor och far, min far fick det av mig och min storebror i farsdag present. Kvällen erbjuder ett 3 rätters middag som både är ihopkomponerad av Johanna och med kanske endel hjälp av mig också lagas av Johanna till oss hemma hos hennes far!

Dock är söndagens schema tomt, vad ska man göra då? softa kanske med tanke på att 30 poäng katastrof medicin börjar på måndag? låter som en bra idé tycker jag, och katastrofmedicinen återkommer jag om när den kör igång för nu har jag ingen aning om vad jag ska förvänta mig!!

//

Ska man anse sig själv vara redo kanske?

Är det dags att lägga ner tentaplugget för denna gång och hålla tummarna inför imorgon, eller ska man kanske göra en sista kraftansträngning innan det är sovdags, ja klockan är ju snart 21:00 och då ringer mat och sovklockan........


Dock är problemet vid det här stadiet att, jag i alla fall har en tendens att skapa mer förvirring än klarhet. världsproblem som måste lösas på långgatan 25 b!!

//

var tog livet vägen?

Ja det kan man undra, 08:00 imorse mötte jag upp världens bästa studiekamrat för att gå upp till skolan och fortsätta med det bästa jag vet, tentaplugga!! Dock måste jag erkänna att pluggandet flyter på bra och det känns i alla fall relativt bra inför morgondagens tenta! 09:00 till 13:00 är det som gäller!!

Efter de så är det hem, förhoppningsvis få i sig någon form av föda för att sedan bege sig mot stockholm, 2 timmar buss lite väntetid och 3 timmar tåg sedan var vi på plats på centrlen. Fantastiskt! Johanna har erbjudit sig att hämta mig där, jag tackar och bockar djupt!

Men nu måste tenta pluggandet fortsätta, ingen rast ingen ro här, återkommer imorgon efter tentan för en känslorapport! Ett lycka till ger jag till mig själv, det kan behövas!!

//

Mamma

Det här är en hälsning till min mot som ligger på operationsbordet idag, knät ska opereras för andra gången, lycka till och hoppas att det går bättre än förra gången!

Mer har vi inte tid för denna morgon, bussen går 08:00 och för alla som känner mig vet ni ju att jag tycker om att vara i tid så, dags att äta frukost, klä på sig och borsta sina tänder!!

//

Ny handbollsmatch väntar

och jag är långt ifrån någon handbollsexpert men jag måste ändå säga att det är skönt att, om jag får vara lite frispråkig, vi har en tvättäkta tjockis i det svenska landslaget. Sveriges linjespelare är så nära en köttbulle man kan komma (Anderas Nilsson we love you)

vidare är nu boken hur mordena organisationer fungerar lagd på hyllan för att damma bland tidigare mer eller mindre använd kursliteratur. inte med detta sagt att tentaplugget för denna kurs är klart men tegelstenen har nu gjort sitt.

morgondagen möter ytterligare en dag i skogen, dock den sista och förhoppningsvis den roligaste. När vi imorgon eftermiddag är tillbaka i denna fantastiska by erbjuder kvällen TENTAPLUGG! Kan ju villigt erkänna att det ska bli skönt att få skriva av denna tenta och bli klar med denna termin. Sen åker jag ju till sydligare breddgrader på fredag vilket allitd är lika trevligt som vanligt, och som tidigare påpekats fyller också Johanna år, och eftersom hon mer än något annat älskar att fira sin födelsedag så kan helgen bli helt formidabel!

//

Världens bästa jobb.

Tiden är inte riktigt på min sida denna morgon därför blir det mer eller mindre ett twitterinlägg.


Anna Brolin har förutom typ världens bästa jobb så är hon också bra på det, ja detta är en hyllning till Anna Brolin som även presterar i detta jobb, kul att någon på TV 4 gör de!

//

Jag behöver egentligen inte säga någonting

Den statliga myndigheten har visats sig ur sitt essä, visst jag låter kanske lite gnällig men man kan ju åtminstone hålla vad dem lovar. men nog pratat om det, dagen var i övrigt mycket rolig, mitt agerande både som Frank Boyd från UNDSS och som någon halvkriminell och halvärlig vakt! Vill även i detta stycke hälsa alla IKK 11:or från alla IKK 10:or FÖRLÅT!


Men om ganska precis 8 timmar skall vi ut i skogen igen och 08:00 lämnar minibussen denna fantastiska håla för ännu några timmar i skogen.

Sen så alla som vill se personen bakom spakarna, alltså mig, få en riktig diss så tycker jag att ni ska kolla in: http://enbitavjohanna.blogg.se/ jag lyfter på hatten och tar smällen. men personen bakom tangenterna i den bloggen kanske ska ha i åtanke att hon bundit upp sig till mig för en LÅÅÅÅNG tid fram över så hon kanske skall vara försiktigt.

//

Statliga myndigheter

Dem är bra på många sätt men precis som alla andra organisationer har dem brister dem statliga myndigheterna. Vi har under utbildningen ett nära sammarbete med en statlig myndighet som återigen vissat sig från sin skarpaste sida. Förutsättningarna som skapats för att "leken i skogen" ska bli lyckad är mer eller mindre minimala. Men herregud vad kan man kräva? Jo kanske att dem i alla fall försökte skapa en känsla hos oss att det här faktiskt är viktgt och att det ligger i deras intresse precis som i vårt att det faktiskt blir lyckat. Men herregud dagarna har ju inte ens börjat och jag kanske är gnällig i överkant, det kommer säkert bli succé. Jag kan dock villigt erkänna att jag hellre hade varit hemma och tentapluggat, fast det kanske är att ha för höga krav på dem som har planerat dem här veckorna, eller?


Reflektioner från gårdagen: Dem Makedonska handbollsfansen, LEGENDER!
Stomp the Yard = lika fantastisk som alltid.
Hur moderna organisationer fungerar kapitel 10 om lärande: Tack Johanna jag kunde redan allt genom alla dina arbeten jag läst.


Dagen är redan igång och studierna flyter som ett rinnande vatten!


Räkna med en uppdatering efter eftermiddagens bravader!


//

Bara för att gå ut hårt

Så skriver vi två inlägg på en dag och konstaterar att produktiviteten var på högsta nivån under typ 5 timmar i skolan vilket toppades med middag och träning, vad kan man mer kräva av en söndag i en småstad? jo det ska jag tala om för er.
Stomp the Yard (2007) I Bullre visas ed hjälpar av vår alldelles egna Ceasars hemmabio system.
Dock skall ytterliga några sidor i Hur moderna organisationer fungerar avverkas, sen kanske det till och med kan bli lite Handboll om andan faller in!
//

Dammvippan är framme och inspirationen flödar

Det var inte igår om vi säger så, men nu är det dags igen, nytt år nya möjligheter så klyshigt som det kan låta.
Det är en söndag precis som vilken som helst, Pool (Liverpool Football Club) kryssar mot ett brögäng, toptipset spricker på vad som skulle vara omgångens säkraste spel, Totteham. Men vad gjorde det när Lördagen flöt på med Trevligt sällskap av en Jamaican och några Italenare (Red stripe och Peroni).
Men nu till dagen, dagen som spenderas med vad man skulle kunna kalla organisationsteoriernas Bibel ensam i Reveljens skolsalar. Detta för att de kommande tre dagarna kommer spenderas tillsammans med ett 50 tal andra mer eller mindre vuxna människor i skogarna utanför Kramfors, Fantastiskt.... om det inte framgår så vill jag att ni nu känner hur ironin bara väller ut genom era skärmar.

Efter det är det tenta på fredag (Då även världens bästa flickvän fyller år) och 3 terminen av Universitetsstudier i Sverige är då avklarade. Med förutsättningen att tentan klaras men det skulle jag vilja säga är en detalj i det stora hela. Det är också efter detta som nedräkningen börjar på riktigt, typ 4 och en halv månad kvar i denna småstad där tankarna flödar, precis halva tiden kvar att studera, alltså 2012 är transportsträckan som leder till ett 2013 som med största sannolikhet kommer bli ett år att skriva in i historieböcker.
//

RSS 2.0